Bitget е меѓу водечките берзи за криптовалути во светот, со преку 20 милиони регистрирани корисници во 100 земји, дневен обем на тргување од 10 милијарди долари, ниски трошоци за тргување и богат и лесен интерфејс за уживање на корисниците.

Првично лансиран во 2018 година, Bitget стана една од најчестите платформи за крипто-инвеститорите и трговците да ги преземат своите трансакции. Bitget исто така нуди многу функции и бонуси за корисниците да уживаат и е високо препознатлив по конкурентните ниски трошоци за тргување, од кои корисниците продолжуваат да имаат корист.

БитгетПреглед

Основана во 2018 година, Bitget започна и продолжи да работи за да создаде непристрасна иднина „каде што еволуцијата на крипто го реформира начинот на кој функционира финансиите и луѓето инвестираат засекогаш“. Компанијата е основана од тим на усвојувачи управуван од визија, кои веруваат во иднина базирана на блокчејн и е предводена од извршниот директор Сандра Лу и управниот директор Грејси Чен.

Преглед на Bitget

Крипто берзата нуди многу можности за тргување и други услуги поврзани со крипто. Овие производи вклучуваат тргување со копии, фјучерси и спот тргување, деривати, тргување ботови со вештачка интелигенција, тргување од крипто-на-крипто, тргување со маргина, разновидни услуги за заработка кои опфаќаат заштеди, заработка за награда за нејзината заедница, крипто-заеми и влогови.

На Bitget моментално му се доделува престижот да биде најголемата платформа за тргување со крипто копии во светот. Bitget е познат по својата високо задоволувачка услуга за клиенти, висока безбедност, ниски такси за тргување и повлекување, процес на пријавување на есеј и одлично корисничко искуство.

Природниот токен за Bitget е BGB, кој исто така се користи како средство за плаќање за трансакции и одбивања од такси на платформата.

БитгетДобрите и лошите страни

👍 Bitget Pros 👎 Конс на Bitget
✅ Ниски провизии за тргување ❌ Екстремно напредно
✅ Кориснички интерфејс ❌ Напредните алатки збунувачки за почетници
✅ Депозити и повлекувања на Fiat ❌ САД не се дозволени
✅ Производи од пасивен приход ❌ Потребен е KYC
✅ 500+ криптовалути
✅ Тргување со копии
✅ Целосен доказ за резерви

Тргување на Bitget

Тргувањето на Bitget нуди многу придобивки, вклучувајќи награди и бонуси што корисниците можат да ги добијат. BItget може да се пофали со преку 500 разменливи крипто средства, вклучувајќи ги и попопуларните монети како што се BTC, ETH, USDT, XRE, LTC, BGB (родниот токен на Bitget), DOGE и многу повеќе. Примарната одредба за тргување за корисниците е во спотови, фјучерси и криптовалути.

Тргувањето се врши на веб-страницата на размена, но може да се врши и на мобилната апликација Bitget и за iOS и за уредите со Android. Надоместоците за тргување се исто така многу ниски во споредба со другите платформи за размена на крипто. На BItget, корисниците тргуваат со спотови и фјучерси на подиумот по ниски стапки.

Точка тргување на Bitget

Bitget нуди широк избор на трговски парови на самото место, со над 500+ достапни трговски парови во моментот на пишување. За секоја извршена трговија се плаќа провизија за тргување од 0,1% на производителот и на преземачот. Меѓутоа, кога плаќањата се вршат во BGB, трговијата чини 0,08%. Спот-пазарот работи со 24/часовен обем на тргување од 1,3 милијарди долари и се тргува во 15 различни фиат валути ширум светот.

Спот-пазарите помагаат за транспарентност во тргувањето со средства со пазарни вредности, услови и информации за цените во реално време. Спот пазарот Bitget не се разликува. Тоа е затоа што обезбедува пазарни вредности во реално време и ажурирани информации за пазарните услови на средствата.

Преглед на Bitget

На секој трговец со искуство во самото тргување би му било лесно да се движи низ интерфејсот за самото тргување на Bitget бидејќи поседува многу слични карактеристики на општиот пазар на самото место. Опциите за тргување се добро наведени и лесни за секој трговец на самото место да комуницира со нив.

Интерфејсот за тргување на самото место, исто така, има молскавична наредба за извршување, потребна за да се избегнат проблеми како што се лизгање во трговијата. Bitget spot trade интерфејсот им овозможува на корисниците да уживаат во флексибилност додека ги преземаат своите занаети, што може да се направи со користење на валути на Fiat или со криптовалути како трансакција.

Фјучерси тргување на Bitget

Тргувањето со фјучерси на Bitget се одвива со 24-часовен обем на тргување од 9,18 милијарди долари во моментот на пишување и отворена каматна стапка од 4,1 милијарди долари. Тргувањето со фјучерси на Bitget доаѓа со 125x потпора и стандарден надомест за производител и преземач од 0,02 и 0,06%, соодветно. Платформата за тргување со фјучерси е една од најпофалните карактеристики на берзата Bitget и значајна продажна точка за трговците и инвеститорите.

Преглед на Bitget

Постојат три главни опции за тргување за фјучерси на Bitget. Тоа се фјучерси USDT-M, USDC-M и COIN-M. Секоја опција за тргување се разликува врз основа на средството со кое се подмирува трговијата.

Надоместоци за размена на Bitget

Како што беше наведено претходно, Bitget е размена која ги заснова сите свои трансакции на дигитални средства, со многу опции за тргување. Најчеста карактеристика на платформата се нејзините ниски надоместоци за размена, кои се многу конкурентни. Надоместоците за тргување на Bitget се земаат на три начини на платформата.

Надоместокот за тргување на самото место е стандарден 0,1% и за земачот и за производителот , но надоместокот за тргување се намалува на 0,08% кога плаќањето се врши со BGB токен. Исто така, нема провизија за трансакции за конверзија на валути на самото место.

Тргувањето со фјучерси доаѓа со 0,02% провизија за производителот и 0,06% провизија за преземање .

Износите за повлекување на средствата варираат од неколку услови, особено што се однесува на пазарот на поддршката што се повлекува. На пример, надоместокот за повлекување за БТК е 0,0007, додека надоместокот за повлекување за Eth е 0,002.

Bitget производи и услуги

Bitget им нуди на корисниците неколку производи, услуги и функции, вклучително и тргување со копии, тргување со стратегии, влогови, крипто заеми, тргување со само маргина, мобилната апликација Bitget и многу повеќе.

Битгет Тргување со копии

Тргувањето со копии е една од карактеристиките за тргување со цени на Bitget, која моментално е рангирана како најдобра платформа за тргување со копии во светот. Bitget им овозможува на корисниците да имаат корист од занаетите на другите на платформата доколку не го постигнале максималниот број следбеници. Тие можат да ги пресликаат занаетите во реално време на овие други трговци со нула трошоци.

Преглед на Bitget

Трговците кои се пресликуваат исто така можат да заработат до 15% од профитот на нивните следбеници. Почетните трговци можат да научат стратегии и техники за тргување од поискусните трговци со огромен рентабилност и да профитираат од следењето на нивните занаети. Некои од придобивките на услугата за тргување со копии на Bitget вклучуваат;

 1. Намалени ризици за трговците. Со слободата да се набљудуваат тргувањата на експертите на берзата, износот на ризиците настанати при тргувањето автоматски се намалува за инвеститорите и за трговците аматери. Bitget го подобри со додавање протокол за управување со ризик за ограничувања на стоп-загуба и ефективна контрола на ризикот.
 2. Тргувањето со копии им помага на инвеститорите да заштедат време за истражување и анализа на пазарите. Со целата работа што веќе ја заврши експертот трговец, единственото нешто што треба да се направи е да се спроведе истата анализа за слични резултати.
 3. За разлика од традиционалните платформи, тргувањето со копии на Bitget нуди ниски надоместоци за инвестиции.

Тргување со Битгет стратегија

Опцијата за тргување со стратегија Bitget им овозможува на корисниците да ги копираат стратегиите за тргување предвидени од интелигентни ботови или експерти и да ги применат на пазарите. Улогата на овие ботови е да поставуваат нарачки врз основа на пазарните услови. Стратешките занаети може да се спроведат и со евалуација на криптостратези кои ги проучуваат пазарите. Стратешкото тргување има за цел да му помогне на трговецот да изгради трговска флексибилност и да обезбеди профит.

Преглед на Bitget

Корисниците кои применуваат стратегии за тргување на платформата можат лесно да изберат стратегија што е во корелација со стилот на тргување што им се допаѓа. Исто така, им помага на корисниците да ги прифатат пазарите со цело срце со елиминирање на емоционалните аспекти на тргувањето.

Вложување на Битгет

Bitget им овозможува на корисниците да вложуваат различни крипто средства на блокчејнот Proof-of-Stake (PoS), како што се SOL, ETH2.0, TIA, AVAX и многу други. Корисниците можат да заработат награди за вложување на PoS Blockchain мрежата.

Нема хардверско поставување кога се ставаат валути на платформата Bitget.

Опцијата за обложување Bitget обезбедува можност за корисниците да генерираат приход со низок ризик додека градат богатство за иднината.

Вложувањето со Bitget овозможува флексибилност и одговорност. Тоа е исто така сигурно место за доверување на средства; токените може да се откупат во секое време.

Спот-маргина тргување на Bitget

Bitget им дава на корисниците богата можност да остваруваат профит со трговија со маргина. Со трговијата со маржа, корисниците можат да позајмуваат средства за да го додадат својот колатерал за да го зголемат профитот.

Bitget им овозможува на корисниците четири лесни чекори за постигнување на тргување со точка-маргина:

 • Префрлете ги средствата од главната сметка на сметката на спот-маргина. Сепак, средствата што се пренесуваат треба да можат да ги прикријат потенцијалните загуби.
 • Позајмување средства од пазарот за заеми за да се зголеми профитот и да се зголеми моќта за тргување. Позајмувањето средства може да се врши автоматски со овозможување на функцијата за автоматско позајмување или рачно со кликнување на иконата за позајмување.
 • Тргувајте со новопозајмените средства со избирање на трговски пар и отворање на долга или кратка позиција.
 • Вратете ги средствата по затворањето на трговијата и земете профит, доколку ги има.

Овие чекори им помагаат на корисниците да се движат низ трговијата со маржа. Можете да добиете целосно разбирање за трговијата со маргина на Bitget овде .

Мобилна апликација Bitget

Bitget им овозможува на корисниците да обезбедат побрзо најавување на нивните сметки преку мобилната апликација. Мобилната апликација ги има истите функции како веб-локацијата и е компатибилна со Android и iOS. Мобилната апликација им овозможува на корисниците пристап до платформата Bitget дури и додека се во движење. Тие можат да влезат и да излезат од трговија без потреба да користат веб. За да почнат да ја користат апликацијата за тргување Bitget Mobile, корисниците на iOS мора да следат три лесни чекори.

 1. Погрижете се да имате достапен американски Apple ID.
 2. Променете го вашиот Apple ID во App Store.
 3. Инсталирајте ја апликацијата Bitget и започнете со тргување со ниски трошоци.

Апликацијата Bitget Mobile го нуди истото корисничко искуство како официјалната веб-страница, со графикони и алатки во реално време кои ќе им помогнат на корисниците да управуваат со занаети. Апликацијата е исто така лесна за почетниците да се движат за купување и продавање крипто средства. Мобилната апликација, исто така, има процес на верификација во два чекора за да ги обезбеди корисничките информации и средства.

Битгет заеми

Bitget нуди заеми за неколку крипто средства како USDT/BTC, USDT/USDC, USDT/ETH и многу повеќе. Платформата им овозможува на корисниците да позајмуваат средства и да користат криптовалути како колатерал. Тој им нуди на трговците и инвеститорите пристап до други криптовалути или валути на Фиат без нужно да ги продаваат своите имоти.

Корисниците можат да позајмат до 70% од колатералот што го ставаат. Заемите доаѓаат со различни каматни стапки, услови и распореди за отплата. Исто така, постојат ниски каматни стапки за враќање и многу флексибилни договори за отплата за секој трговец.

Bitget Savings

Не само што Bitget нуди услуги за позајмување на корисниците, туку е и одлична платформа за заштеда на инвеститорите и трговците. Како дел од опциите за заработка на Bitget, заштедите на Bitget се штит против нестабилноста и неизвесноста на пазарот, особено затоа што платформата има повеќе врска со тргување со криптовалути, кои обично доживуваат нестабилност.

Заштедите на Bitget се групирани во две опции од кои корисниците можат да изберат;

 • Фиксни заштеди
 • Флексибилни заштеди.

Bitget водич за почетници

Bitget доаѓа со сеопфатен водич за почетници кој ќе му помогне на секој почетник да се навикне на занаети и можности достапни на платформата. Водичот за почетници содржи водич чекор-по-чекор за трговската платформа, услугите и инвестициските производи на Bitget. Тоа е добар начин за почетниците да се чувствуваат сигурни откако ќе го изберат Bitget.

Битгет безбедност

Bitget дава приоритет на безбедноста на корисничките средства и воведе цврсти мерки за да го постигне овој приоритет. Размената користи паричници со повеќе потписи за складирање средства, одобрување трансакции и надминување на можноста за закани. Bitget, исто така, користи KYC верификација од едно ниво, која осигурува дека корисниците поднесуваат идентификација издадена од владата, скенирање со препознавање лице и автоматско вкрстување преку технологијата eKYC за да обезбеди недостаток на компромис. Тоа е да се отстранат сите и сите закани за измама и лажно претставување.

Преглед на Bitget

Важно е да се напомене дека корисниците без KYC автентикација ќе бидат спречени да работат во каков било вид трансакција на берзата, освен за повлекување. Понатамошната употреба на двофакторна автентикација (2FA) послужи како корисно средство за заштита на корисничките средства со барање код и лозинка пред корисникот да може да ја процени сметката.

Bitget користи и странски алатки за блокчејн за внимателно следење и анализа на трансакциите со размена. Тоа е насочено кон отстранување на заканата од измамнички активности и клиенти со висок ризик преку непроменливоста на јавните блокчејнови. Други мерки преземени за да се обезбеди транспарентност на Bitget вклучуваат;

 • Консултации со експерти за сајбер безбедност за проценка на моменталната безбедносна состојба на платформата и како таа може да се подобри.
 • Спроведување на тестови за пенетрација/ранливост на платформата еднаш годишно за откривање и отстранување закани.
 • Шифрирање на податоци во складиште што не функционира за да се избегне кражба или несакан пристап до информации.

Услуги за корисници на Bitget

Преглед на Bitget

Bitget им нуди на корисниците 24/часовна услуга за поддршка на клиентите, каде што корисниците поставуваат прашања и даваат предлози за подобри начини да уживаат во платформата. Корисниците исто така можат да стигнат до центарот за поддршка со едноставно внесување [email protected] , каде што можат да пријават проблеми или проблеми со кои се соочуваат за време на размената. Академијата Bitget, исто така, им овозможува на почетниците трговци и корисници да научат како да се движат по пазарите пред да се нуркаат внатре. Платформата исто така обезбедува поддршка за разговор во живо за корисниците, овозможувајќи им да комуницираат еден-на-еден со кој било агент на Bitget кој ќе им помогне да ги надминат проблемите. во врска со платформата.

Заклучок

Bitget е убедливо една од водечките размени за криптовалути признаена на глобално ниво. Тоа е безбедна платформа достојна за препорака за секој трговец или инвеститор да го однесе својот трговски бизнис. Со многуте карактеристики што се истакнати, секој трговец би бил задоволен со изборот на тргување на платформата Bitget. Надвор од тргувањето, сепак, корисничкиот интерфејс на платформата е многу за пофалба, што го прави корисничкото искуство вредно.

Најчесто поставувани прашања

Можете ли да тргувате Spot-Margin на Bitget?

Да, функцијата за тргување со точка-маргина е целосно достапна на Bitget за сите корисници.

Дали Bitget има мобилна апликација?

Да. Мобилната апликација на Bitget може да се преземе на Play Store за Android или Apple Store за iOS уреди.

Колку е сигурен Bitget?

Се чини дека Bitget е многу сигурна и доверлива размена на криптовалути.

Можете ли да тргувате на Bitget без KYC?

Политиката на Bitget не одобрува никаква трговска активност за корисници кои не се KYC. Единствен исклучок е со повлекување и депонирање на средства.

Дали Bitget прифаќа дебитни картички?

Да, корисниците на BItget можат да депонираат и повлекуваат средства со картички. Оваа функција, сепак, е ограничена на одредени валути поради регулативите и политиките.

Thank you for rating.